Kulturarvet är vårt gemensamma arv och en viktig del av människors vardag. Museiverket är expert på det materiella kulturarvet och kulturmiljön, utvecklare och myndighet inom sitt område. Den samlar in, förvaltar och visar det nationella kulturarvet samt lagrar, producerar och sprider information.
Myndigheten tillhandahåller ett brett utbud av tjänster till alla medborgare, som ständigt utvecklas, och arbetar självständigt och i omfattande nätverk för att främja ett mångsidigt bevarande och tillgängliggörande av kulturarvet och för att öka uppskattningen av det.
Avdelningen för kulturmiljötjänster ansvarar för myndighets-, expert- och utvecklingsuppgifter inom området för arkeologiskt arv, arkitektoniskt arv och bevarande av kulturlandskap. Avdelningen för samlings- och informationstjänster ansvarar för Museiverkets register-, arkiv-, bild- och bibliotekstjänster, arkeologiska samlingstjänster samt informationshantering. Enheten för museiutveckling ansvarar för den allmänna utvecklingen och statistiken för museisektorn i Finland, uppföljning och utvärdering av sektorn i enlighet med museilagen och museiförordningen, avtalshantering av regional eller specialiserad museiverksamhet och fördelning av statliga bidrag inom sektorn.
Finlands nationalmuseum, som är det nationella kulturhistoriska museet och centralmuseet för Finlands kulturhistoria, är också en del av Museiverket. Nationalmuseet förvaltar, samlar in och ställer ut de största och äldsta kulturhistoriska samlingarna i Finland, inklusive samtida kultur. Nationalmuseet ingår i ett omfattande nätverk av samarbeten, inklusive internationella sådana, och ansvarar för programvara och öppningstöd av tio museer (Nationalmuseet, Fölisön friluftsmuseum, Ekudden, Hvitträsk, Villnäs, Finlands sjöhistoriska museum, Langinkoski, Fängelset, Tavastehus slott och Olofsborg).
Museiverket har cirka 250 heltidsanställda experter inom områdena materiellt kulturarv, kulturmiljö, museer, arkiv och bibliotek. Stödtjänster tillhandahålls av experter inom ekonomi, personal, juridik, informationshantering, kommunikation och marknadsföring. Tillfällig säsongspersonal rekryteras också varje år för att arbeta på museiplatser som är öppna under sommarsäsongen och med tillfälliga forsknings- och inventeringsprojekt.
Museiverket utvecklar aktivt sin verksamhet också genom att investera i personalens kompetens och välbefinnande. Arbetshälsan tas om hand t.ex. med hjälp av arbetarskyddsverksamhet, verksamhet som upprätthåller arbetsförmågan och företagshälsovård, utan att förglömma fritidsaktiviteter. Byrån använder flexibla arbetstider och ett balansfritt och arbetstidsbanksystem samt lunch-, sport- och kulturförmåner.
På Museiverket är mångfald en tillgång för arbetsgemenskapen. Vi har åtagit oss att erbjuda en arbetsplats som respekterar varje individs värderingar och rättigheter. Vi välkomnar sökande från olika bakgrunder, inklusive olika åldrar, kön och könsidentiteter, samt från olika kulturella och minoritetsgrupper.
WEBBSIDA
Läs mer om oss på våra webbsidor.
SOCIALA MEDIER
Valtiolle.fi är den finska regeringens jobbsökningstjänst. Vår tjänst är ett skyltfönster för att arbeta i staten och en ansökningskanal för lediga jobb och praktikplatser i staten. Vår tjänst har ständigt hundratals lediga tjänster för mångsidiga arbetsuppgifter i Finland och utomlands.
Vår onlinetjänst använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.Genom att använda tjänsten accepterar du användningen av cookies. Se tjänstens dataskyddsbeskrivningarna
Ge feedback om webbplatsen
Ge feedback om tillgänglighet
Använd en annan webbläsare