Lagmansgårdenin koulukoti hakee neljää (4) vakinaista erityisohjaajaa vaativan osastohoidon ja erityisen huolenpidon osastoille.
Valtion koulukodit ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisia lastensuojeluyksikköjä, jotka tarjoavat vaativan lastensuojelun sijaishuollon, jälkihuollon ja opetuksen palveluita. Lagmansgårdenin koulukoti laajentaa toimintaansa huhtikuussa 2025 ja muuttaa Pedersörestä Pietarsaareen. Koulukodissa tulee työskentelemään noin 50 vaativan lastensuojelun ammattilaista. Toiminta on kaksikielistä ja enemmistö lapsista puhuu äidinkielenään suomea. Nyt haussa on neljä (4) erityisohjaajan virkaa vaativan osastohoidon ja erityisen huolenpidon osastoille.
Toimintamme arvoja ovat osallisuus, turvallisuus, inhimillisyys ja lapsilähtöisyys. Lagmansgårdenin keskustelukulttuuri on toisia arvostavaa, avointa ja dialogista. Tarjoamme haasteellisen ja kiinnostavan työn moniammatillisessa työyhteisössä, jossa on vaikuttamisen mahdollisuus.
Erityisohjaajan työhön kuuluu hoitaa ja ohjata yksikköön sijoitettuja lapsia yhteistyössä moniammatillisen henkilöstön kanssa. Erityisohjaaja vastaa lasten turvallisuudesta luomalla vakauttavaa ilmapiiriä ja huolehtimalla arjen sujumisesta ohjaamalla lapsia heidän yksilölliset valmiutensa huomioiden. Kuntouttavaan toimintaan sisältyy suunnitelmallista yksilötyötä, ryhmätoimintaa ja vapaa-ajan toimintaa.
Lagmansgårdenin koulukodissa lapset asuvat neljässä asuinyksikössä (4 tai 5 paikkaa/yksikkö), ja käyvät koulukodin omaa koulua. Asuinyksiköistä kaksi on pitkäaikaisen hoidon (vaativa) asuinyksikköä, ja kaksi erityisen huolenpidon yksikköä. Lasten hoidosta vastaa monialainen tiimi, johon kuuluvat erityisohjaajien ja valvojien lisäksi tiiminvetäjä, erityisluokanopettaja, sosiaalityöntekijä, kuraattori, sairaanhoitaja, vastaava ohjaaja, psykologi, lääkäri sekä lasten- ja nuorten psykiatri.
Vaativan tason asumisyksikkö on tarkoitettu 12-17-vuotiaille lapsille, joilla on erityisiä yksilöllisiä tarpeita kasvussa ja kehityksessä. Näissä yksiköissä hoidetaan ja kuntoutetaan lapsia, joilla on vakavia kasvun ja kehityksen sekä koulunkäynnin ongelmia. Terapeuttinen ja traumaorientoitunut hoito on yksilöllistä ja kokonaisvaltaista, ja se perustuu monialaiseen yhteistyöhön. Yhteisöllinen, ennakoitu ja vakauttava ympäristö tukee toipumista, ja hoitoon sisältyy myös erilaisia hoidollisia ja tukevia ryhmätoimintoja.
Erityisen huolenpidon asumisyksiköissä annetaan lastensuojelulain 71-73 §:n mukaista kokonaisvaltaista, määräaikaista (enintään 90 vrk) huolenpitoa 12-17-vuotiaille lapsille, jotka käytöksellään vakavasti vaarantavat omaa kasvuaan ja kehitystään tai terveyttään, ja jotka eivät ole muulla tavoin hoidettavissa. Näissä yksiköissä selkeä vakauttava arki ja tavoitteellinen työskentely auttavat vaikeasti oireilevien nuorten hoidossa. Erityinen huolenpito on väliintulo nuoren vakavaan tilanteeseen, jossa työntekijät ottavat vastuun nuoren elämäntilanteesta ja nuori saa paljon huomiota ja huolenpitoa. Tavoitteena on luoda vahva kontakti aikuisen ja nuoren välille ja lisätä lapsen turvallisuuden tunnetta. Hoidossa tunnistetaan traumataustasta johtuva oireilu ja keskitytään vakauttamiseen. Hoitojakson tavoitteena on vakauttamisen lisäksi uudelleen suuntautuminen sijaishuollon tavoitteisiin.
Työ on kaksivuorotyötä ja sitä tehdään kolmen viikon jaksotyön mukaisesti.
-
Muut tehtävän tiedot
- https://valtiolle.fi/fi/tyopaikat/erityisohjaaja-lagmansgardenin-koulukoti-9659/
- Valtion koulukodit
- JaksotyöaikaKaikki työpaikatVakinainenVirkasuhdeToimeenpaneva taso
- 9659
- 4
- 1.3.2025 tai sopimuksen mukaan
- 2678 - 2909 €/kk
- 20.12.2024 09:00 - 16.1.2025 16:15
- PohjanmaaPedersöreValitse tehtäväalueTerveys- ja sosiaalialaEi mahdollisuutta työskennellä etänä
Erityisohjaajaksi valittavalta hakijalta vaaditaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulututkinto tai amk-tutkintoja edeltänyt opistoasteinen tutkinto. Soveltuvia tutkintoja ovat esimerkiksi sosionomi, yhteisöpedagogi ja sairaanhoitaja.
Etsimämme henkilö omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja sitoutuu työryhmässä työskentelyyn sekä sovittuihin toimintamalleihin.
Tehtävien hoidossa tarvitaan suomen kielen taitoa ja ruotsin kielen kielitaito luetaan eduksi. Äidinkieleltään ruotsinkieliseltä hakijalta edellytämme hyvää suomen kielen osaamista.
Ajokortti on välttämätön.
Eduksi luemme kokemuksen päihde- ja mielenterveystyöstä.
• Monipuoliset mahdollisuudet kehittää omaa osaamistasi esimerkiksi viraston oman täydennyskoulutuksen, kuten trauma- ja päihdetyön koulutusten osalta. Valtion koulukodit suhtautuu myös myönteisesti esimerkiksi erikoistumiseen liittyvien lisäopintojen suorittamiseen työn ohella.
• Työterveydenhoitosopimuksen Mehiläisen työterveyden kanssa
• Lisäksi tarjoamme Smartum liikunta-, kulttuuri- ja hierontaedut, sekä polkupyöräedun
Selvitys lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä: Valitulla on velvollisuus esittää rikosrekisterilain (770/1993) 6 § 2 momentin mukainen rikosrekisteriote, laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002).
7.1.2025 alkaen Sonja Jungar-Irjala, 0295244821, sonja.jungar-irjala@valtionkoulukodit.fi
Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.
Valtion koulukodin kirjaamo
kirjaamo@valtionkoulukodit.fi
Valtion koulukodit ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisia lastensuojeluyksikköjä, jotka tuottavat erikoistuneen lastensuojelun ja erityisopetuksen palveluita. Lagmansgårdenin koulukoti toimii Pännäisissä.
Sijainti
Pedersöre
Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme
Gåtasintie 99
68910 Pännäinen
Muut tehtävän tiedot
Valtion koulukodit
Rekrytoinnin ID 9334
Valtion koulukodit
Rekrytoinnin ID 9332
Valtion koulukodit
Rekrytoinnin ID 9461
Valtion koulukodit
Rekrytoinnin ID 9659
Valtion koulukodit
Rekrytoinnin ID 9661
Valtion koulukodit
Rekrytoinnin ID 9559