Haluatko edistää Euroopan ja globaalilla tasolla kattavien satelliittihavaintoaineistojen integroitumista osaksi ympäristönseurantaa ja tutkimusta? Hae tehtävää, jossa tutkimus yhdistää bio-optista mallinnusta ja satelliittihavaintoja!
Osallistut Euroopan Komission Copernicus-ohjelman satelliitti-instrumenttien hyödyntämiseen vesien, biodiversiteetin ja hydrologisisten seurantaohjelmien tarpeiden mukaisesti. Keskityt erityisesti Euroopan avaruusjärjestön (ESA) tulevien Copernicus-missioiden aineistojen käyttöönottoon liittyvien tutkimustulosten työstämiseen ja julkaisuun, sekä jo olemassa olevien satelliittihavaintojen nykyistä laajempaan käyttöönottoon. Tutkimusaiheiden keskiössä ovat hyperspektraaliset satelliittihavainnot (ESAn CHIME-instrumentti, NASA:n PACE ja suomalaisen KuvaSpacen Hyperfield-1). Tehtävään sisältyy bio-optisen mallin kehittämistä osana satelliittihavaintojen tulkintaa erityisesti vesialueilla, tutkimusmenetelmien vertailua, analysointia ja muita tutkimuspainotteisia tehtäviä. Tutkimustulosten julkaisu ja esittely kansainvälisissä seminaareissa ja konferensseissa ovat osa tehtävänkuvaa. Postdoc-tehtävän aiheet linkittyvät käynnissä olevien kansainvälisten hankkeiden tarpeisiin, joten tutkimusta tehdään osana näitä toteuttavaa yhteistyötä. Yhteisenä tehtävänä on tuottaa satelliittipohjaista tietoa kansallisiin ja kansainvälisiin velvoitteisiin (EU:n vesi- ja meripuitedirektiivi, luontodirektiivi ja ennallistamisasetus). Tietoa julkaistaan erityisesti Syken Tarkka-palvelussa.
Tämä postdoc-tehtävä on osa valtiollisten tutkimuslaitosten Tulanetin yhteistä postdoc-ohjelmaa, jolle hallitus on myöntänyt 40 miljoonan euron rahoituksen. Tutkimuslaitosten postdoc-ohjelma on yksi valtion monivuotiseen T&K-rahoitussuunnitelmaan perustuvista toimenpiteistä. Vuosina 2025–2028 toteutettavan ohjelman puitteissa palkataan noin 85 tohtoritason tutkijaa 12 valtion tutkimuslaitokseen. Valtion T&K-rahoituksen tarkoituksena on yhdessä elinkeinoelämän T&K-investointien kanssa nostaa Suomen tutkimus- ja kehittämismenot neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Tutkimuslaitosten postdoc -ohjelman tavoitteena on vahvistaa tutkimukseen perustuvaa osaamista yhteiskunnan kannalta tärkeillä aloilla. Se edistää väitelleiden tutkijoiden liikkuvuutta ja lisää tutkitun tiedon, osaamisen sekä osaajien siirtymistä elinkeinoelämään ja julkiselle sektorille. Pitkän aikavälin tavoitteena on eri sektoreiden TKI-yhteistyötä vahvistamalla vauhdittaa kestävää talouskasvua ja tuottavuuden nousua.
Tehtävä on sijoitettu tiedontuotannon laatu -yksikköön. Sykellä on toimipaikat Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Tämä tehtävä sijaitsee Helsingin toimipaikassa. Tarjoamme sinulle modernit työskentelyolosuhteet monitilaympäristössä.
-
Muut tehtävän tiedot
- https://valtiolle.fi/fi/tyopaikat/postdoc-tutkija-satelliittihavainnot-ja-bio-optinen-mallinnus-8281/
- Suomen ympäristökeskus Syke
- MääräaikainenKaikki työpaikatTyösuhdeVirastotyöaikaAsiantuntijataso
- 8281
- 1.2.2025 (tai sopimuksen mukaan) - 31.1.2028 saakka
- 4495-5144 euroa/kuukausi
- 4.11.2024 15:00 - 25.11.2024 15:00
- UusimaaHelsinkiValitse tehtäväalueMahdollisuus työskennellä etänäTiede / tutkimus / kehittäminen / tilastot
Sinulla on tohtorin tutkinto tai väitöslupa tehtävään soveltuvalta alalta (kaukokartoitus, geoinformatiikka, bio-optinen mallinnus, avaruustekniikka). Sinulla on myös osaamista satelliitti- ja kaukokartoitushavaintojen käytöstä tutkimuksessa, bio-optisesta mallinnuksesta, sekä/tai ymmärrystä bio-geokemiallisista prosesseista. Tunnistat satelliittihavaintojen mahdollisuudet ja heikkoudet tuottaa tietoa eri teemojen kansallisille ja kansainvälisille ympäristöseurantavelvoitteille. Omaat perustason ohjelmointitaidot tutkimustarpeisiin ja erityisesti sinulla on perusvalmiudet ja kiinnostusta oppia sekä ottaa käyttöön Python-ohjelmointikieli työvälineenä. Projektien vetämiseen ja rahoituksen hankintaan osallistumiseen liittyvä kokemus ja kiinnostus katsotaan eduksesi.
Eduksi luemme lisäksi erityisesti kansainvälisten satelliittihavaintoarkistojen (mm. Copernicus Data Space Ecosystem, Sentinel Hub) käyttökokemuksen sekä paikkatieto-ohjelmistojen ja satelliittihavaintojen käsittelyyn liittyvien ohjelmistojen yleistason käyttökokemuksen (QGIS, SNAP). Etuna huomioimme myös ohjelmointiin liittyvien käytäntöjen tuntemuksen ja versionhallintaosaaminen (Git, DevOps).
Postdoc -tason tutkija on suorittanut tohtorintutkinnon viimeisen 10 vuoden aikana ja hänellä on vähintään 5 vuoden kokemus tutkimustyöstä (mukaan lukien kokemus tohtorin tutkinnon suorittamisesta ja sen jälkeen). Hän hallitsee oman alansa tutkimusmetodit ja kykenee toimimaan tutkijana suhteellisen itsenäisesti.
Tehtävään voidaan valita myös henkilö, joka on saanut väitösluvan ennen hakemuksen jättämistä. Tehtävään voidaan valita myös tutkimuslaitoksessa jo työskentelevä henkilö. Tehtävä voi soveltua sekä tutkijan uran alkuvaiheessa oleville että kokeneemmille tutkijoille. Valitun henkilön kokemus vaikuttaa palkan määräytymiseen.
Henkilökohtaisina ominaisuuksina toivomme, että sinulla on halua ja kykyä työskennellä monitieteisissä kansainvälisissä tiimeissä sekä soveltavan tutkimuksen parissa. Olet analyyttinen, innostunut ja yhteistyökykyinen. Olet avoin uusille tutkimusaiheille ja seuraat aktiivisesti oman tutkimusalasi kehittymistä. Työskentelet mielelläsi osana ryhmää ja kannat vastuusi ryhmän tavoitteiden saavuttamisesta. Ymmärrät oman roolisi työnhyvinvoinnin edistäjänä.
Tehtävässä tarvitaan erinomaista englannin kielen taitoa.
- Englanti
- Suullinen osaaminen: Erinomainen
- Kirjallinen osaaminen: Erinomainen
- Ymmärtäminen: Erinomainen
Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella suppea henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Jenni Attila, ryhmäpäällikkö, johtava tutkija
+358 295 251 078
jenni.attila@syke.fi
(tavoitettavissa parhaiten aamuisin, sähköpostilla. Työmatkalla 18.-25.11.)
Saku Anttila, yksikönjohtaja
+358 295 251 069
saku.anttila@syke.fi
Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.
Suomen ympäristökeskus kirjaamo
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki
Suomen ympäristökeskus on monitieteellinen valtion tutkimuslaitos. Tehtävämme on vaikuttaa tutkimuksella, tiedolla ja palveluilla kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Kannamme globaalia vastuuta ja tavoitteemme ovat korkealla. Suuntamme on kestävyysmurros! Yhteiskunta tarvitsee viipymättä päätöksiä, jotka rakentavat parempaa maailmaa reilusti ja ylisukupolvisesti. Osaamistamme tarvitaan muutoksessa, ja meiltä odotetaan vaikuttavuutta.
Teemme työtä luontokadon ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Edistämme kestävää kiertotaloutta ja yhdyskuntarakennetta sekä hyvää merten ja sisävesien tilaa. Etsimme luovasti ja kokeilemme innolla uusia, tutkimukseen pohjautuvia ratkaisuja. Arvostamme rakentavaa yhdessä tekemistä ja työyhteisön monimuotoisuutta – panostamme yhdenvertaisuuteen. Meitä on lähes 700 asiantuntijaa ja tutkijaa. Päätoimipaikkamme on Helsingin Viikissä, muut toimipaikkamme ovat Joensuussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Suuren osan toiminnastamme mahdollistamme kilpaillulla hankerahoituksella.
Sijainti
Helsinki
Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki
Muut tehtävän tiedot
- CV:n (tutkimuseettisen neuvottelukunnan ansioluettelomallin mukainen CV http://www.tenk.fi/fi/tutkijan-ansioluettelomalli)
- lyhyen, korkeintaan kaksisivuisen englanninkielisen tutkimussuunnitelman
Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi viikkojen 49-50 aikana.
Syke on sitoutunut noudattamaan tutkijarekrytoinneissa kansallista avoimen tieteen linjausta.
Lisätietoa Suomen ympäristökeskuksesta:
Verkkosivut: www.syke.fi
X: @SYKEinfo
Instagram: @sykeresearch
Linkedin: Syke
Suomen ympäristökeskus Syke
Rekryterings ID 8273
Finlands miljöcentral (Syke)
Rekryterings ID 8273
The Finnish Environment Institute (Syke)
Rekryterings ID 8273
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Rekryterings ID 8741
Domarutbildningsnämnden
Rekryterings ID 8437
Verohallinto
Rekryterings ID 8699
Verohallinto
Rekryterings ID 8576
Suomen ympäristökeskus Syke
Rekryterings ID 8276