Ruokaviraston lihantarkastusyksikössä on haettavana erityisasiantuntijan määräaikainen tehtävä ajalle 1.5.2025-30.9.2027.
Tehtävä on sijoitettu Ruokaviraston elintarvikeketjulinjan elintarviketurvallisuusosaston lihantarkastusyksikköön. Yksikkömme tehtävänä on järjestää lihantarkastus ja laitosvalvonta Suomen teurastamoissa, pienteurastamoissa, riistan käsittelylaitoksissa ja poroteurastamoissa 1.1.26 alkaen, sekä niiden yhteydessä olevissa liha-alan laitoksissa. Lihantarkastusyksikkö suunnittelee, kehittää, ohjaa ja johtaa valtakunnallisesti lihantarkastusta, teurastamo- ja leikkaamovalvontaa ja alkutuotannon lihantuotannon elintarviketurvallisuutta. Lisäksi yksikkömme hyväksyy teurastamoihin ja niiden yhteydessä oleviin liha-alan laitoksiin liittyvät muutokset ja uudet laitokset. Näiden tehtävien lisäksi lihantarkastusyksikkö vastaa eläinlääkejäämien valvonnan ohjelman koordinoinnista ja toteuttamisesta sekä näihin liittyvien ehdollisuuden valvonnan ohjauksen tehtävistä.
Tehtävän tarkoituksena on varmistaa elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä estää kuluttajan harhaanjohtamista. Tehtävä perustuu EU:n ja kansallisen lainsäädännön vaatimuksiin. Tehtävää suoritetaan lainsäädännön ja Ruokaviraston työjärjestyksen mukaisesti Ruokaviraston lihantarkastusyksikössä. Tehtävänhaltija vastaa itsenäisesti eläinlääkejäämien valvonnan ja valvontaohjelman sekä ehdollisuuden valvonnan koordinoinnista. Lisäksi tehtävään kuuluu osittain poroteurastamoiden valvontakokonaisuuden valmistelu sekä toteuttaminen tehtävien siirtyessä aluehallintovirastolta Ruokaviraston hoidettavaksi. Tehtävänhaltijan vastuulla on substanssialueiden valtakunnallisen elintarvikevalvonnan suunnittelu, kehittäminen ja koordinointi sekä valtakunnallisen ohjelman toimeenpano.
Ruokaviraston lihantarkastusyksikössä on haettavana erityisasiantuntijan määräaikainen tehtävä ajalle 1.5.2025-30.9.2027.
Tehtävä on sijoitettu Ruokaviraston elintarvikeketjulinjan elintarviketurvallisuusosaston lihantarkastusyksikköön.
Tehtävän tarkoituksena on varmistaa elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä estää kuluttajan harhaanjohtamista. Tehtävä perustuu EU:n ja kansallisen lainsäädännön vaatimuksiin. Tehtävää suoritetaan lainsäädännön ja Ruokaviraston työjärjestyksen mukaisesti Ruokaviraston lihantarkastusyksikössä. Tehtävänhaltija vastaa itsenäisesti eläinlääkejäämien valvonnan ja valvontaohjelman sekä ehdollisuuden valvonnan koordinoinnista. Lisäksi tehtävään kuuluu osittain poroteurastamoiden valvontakokonaisuuden valmistelu sekä toteuttaminen tehtävien siirtyessä aluehallintovirastolta Ruokaviraston hoidettavaksi. Tehtävänhaltijan vastuulla on substanssialueiden valtakunnallisen elintarvikevalvonnan suunnittelu, kehittäminen ja koordinointi sekä valtakunnallisen ohjelman toimeenpano.
Tehtävän menestykselliseen hoitamiseen antaa hyötyä osaaminen ja kokemus elintarvikevalvontaohjelmista sekä elintarvikelainsäädännöstä. Tehtävässä on lisäksi hyötyä laaja-alaisesta osaamisesta ja kokemuksesta eläinlääkkeiden käyttämisestä, farmakologiasta, toksikologiasta, lihantarkastuksessa ja laitosvalvonnassa sekä niitä koskevista vaatimuksista. Osaamisen voi osoittaa esimerkiksi työkokemuksen sekä koulutuksen kautta (ylempi korkeakoulututkinto, kuten eläinlääkäri, elintarviketieteen maisteri, farmaseutti, syvällinen ja laaja-alainen osaaminen ja kokemus tuoteturvallisuudesta sekä elintarvikealan laitosvalvonnasta).
Tehtävän hoitamiseksi hakijalta odotetaan hyvää organisointi- ja yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoja, asiakaslähtöisyyttä sekä kykyä viestiä selkeästi ja ymmärrettävästi. Tehtävään haetaan itsenäiseen ja erittäin laaja-alaiseen vastuuseen kykenevää henkilöä. Hyvä esiintymistaito ja englannin kielen taito katsotaan eduksi.
Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella suppea henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Katri Koponen
Yksikönjohtaja
katri.koponen@ruokavirasto.fi
050 409 3297
Eva Marami
Erityisasiantuntija
eva.marami@ruokavirasto.fi
050 453 2516
Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.
Ruokavirasto kirjaamo
PL 100
00027 Ruokavirasto
kirjaamo@ruokavirasto.fi
Ruokavirasto on maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto, jonka tehtävänä on elintarvikkeiden ja maa- ja metsätalouden tuotantopanosten turvallisuuden ja laadun, eläinten terveyden ja hyvinvoinnin sekä kasvinterveyden edistäminen, valvonta ja tutkimus sekä Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan mukaisten toimenpiteiden, unionin rahoittamien maaseudun kehittämistoimien ja näitä täydentävien kansallisten toimenpiteiden toimeenpanotehtävät.
Ruokaviraston toiminta kattaa koko maan. Ruokaviraston palveluksessa on lähes tuhat osaajaa useilla paikkakunnilla. Ruokaviraston päätoimipaikka on Seinäjoki.
Sijainti
Helsinki, Seinäjoki
Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme
Muut tehtävän tiedot
Valtiolle.fi on Suomen valtion työnhakupalvelu. Palvelumme on näyteikkuna valtiolla työskentelemiseen ja hakukanava valtion avoimiin työ- ja harjoittelupaikkoihin. Palvelussamme on jatkuvasti avoimena satoja paikkoja monipuolisiin työtehtäviin Suomessa ja ulkomailla.
Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Katso palvelun tietosuojaselosteet sekä saavutettavuusseloste.
Anna palautetta sivustosta
Anna palautetta saavutettavuudesta
Ole hyvä ja vaihda selain esimerkiksi Chromeen