Utrikesministeriet söker en specialsakkunnig inom försvarspolitik till Finlands ständiga representation i Europeiska unionen. Tjänsten är tidsbunden och tillsätts den 1 januari 2025 eller enligt överenskommelse fram till den 31 juli 2028.
Finlands ständiga representation har till uppgift att genomföra Finlands EU-politik och främja Finlands och finländarnas intressen genom att delta i och påverka unionens beslutsfattande. Största delen av de anställda vid representationen är sakkunniga utsända av olika ministerier, och de deltar dagligen i förhandlingar på olika nivåer i Europeiska unionens råd.
Rollen som specialsakkunnig hör till verksamhetsområdet för den europeiska säkerhets- och försvarspolitiken. Den specialsakkunnigas uppgift är att delta i beredningen av EU-beslut inom försvarsmaterielpolitik.
Som specialsakkunnig deltar du som företrädare för Finland i möten i rådets arbetsgrupper och kommittéer inom ditt uppgiftsområde. Till uppgifterna hör även att hålla kontakt med EU-ländernas representanter och EU:s institutioner samt att rapportera och förmedla information till nationella myndigheter. Som specialsakkunnig inom försvarspolitik handhar du uppgifter inom ditt ämnesområde i ett nära samarbete med Finlands ständiga representation vid Nato. Den specialsakkunniga företräder den nationella försvarsmaterieldirektören vid EU:s institutioner och efter behov vid Nato samt i dessa organisationers arbetsgrupper och sammanträden. I arbetsuppgifterna ingår också andra eventuella uppgifter som fastställs av chefen för EU-representationen.
Som specialsakkunnig är du tjänsteman vid utrikesförvaltningen och arbetar under ledning och övervakning av chefen för Finlands ständiga representation i Bryssel.
-
Ytterligare information
- https://valtiolle.fi/se/jobbar/specialsakkunnig-forsvarspolitik-bryssel-7590/
- Utrikesministeriet
- TillfälligAlla jobbTjänstArbetstid vid ämbetsverkMöjlighet att arbeta på distansExpertuppgifter
- 7590
- 1.1.2025 - 31.7.2028
- 5602,07
- 1.10.2024 09:00 - 16.10.2024 16:15
- NylandHelsingforsVälj ett uppgiftsområdeInternationella och EU-uppdrag
Behörighetsvillkor för tjänsten som specialsakkunnig är högre högskoleexamen och eller utländsk examen som jämställs med högre högskoleexamen i Finland samt förtrogenhet med tjänstens uppgiftsområde.
Behörighetsvillkor i fråga om kunskaper i de inhemska språken är utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska och nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Språkkunskaperna ska visas primärt enligt förordning 481/2003 (till exempel språkexamina för statsförvaltningen, språkkunskaper som visats genom allmänna språkexamina eller språkkunskaper som visats i samband med studier).
Vad gäller främmande språk är den språkkunskap som behövs för att sköta tjänsten behörighetsvillkor. I tjänsten behövs muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.
Den som blir aktuell för befattningen ska ha finskt medborgarskap.
- Engelska
- Muntliga: Goda
- Förståelse: Goda
- Skriftliga: Goda
- Svenska
- Muntliga: Nöjaktiga
- Förståelse: Nöjaktiga
- Skriftliga: Nöjaktiga
- Finska
- Muntliga: Utmärkta
- Förståelse: Utmärkta
- Skriftliga: Utmärkta
Bäst förutsättningarna för att sköta uppgifterna ger erfarenhet av statsförvaltningen, kännedom om försvarsförvaltningen och försvarsmaterielsamarbetet samt förtrogenhet med EU:s strukturer och beslutsförfaranden. Arbetet är självständigt, vilket innebär att en god förmåga att organisera och planera arbetet är meriterande.
Vi önskar att den sökande har god social kompetens och förmåga att samarbeta med olika intressenter. Förtrogenhet med Natos strukturer och beslutsförfaranden, flexibilitet, erfarenhet av bilateralt och multilateralt försvarssamarbete samt goda sociala färdigheter är meriterande. Arbetet sker i en omväxlande och internationell miljö med snabbt tempo, och därför är god stresstålighet en fördel.
Andra språkkunskaper än de som anges i behörighetsvillkoren, särskilt kunskaper i franska, är meriterande.
Med den sökandes samtycke kan göras en normal säkerhetsutredning av personen som väljs till tjänsten eller uppgiften (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Specifikare information om förfarandet och rättigheterna för den som utredningen gäller finns på adressenwww.supo.fi/sv/framsida.
Säkerhetsutredningen inbegriper också utredning av utländska bindningar.
Pasi Pajunen, enhetsdirektör, Materielenheten, försvarsministeriet, tfn 0295 140410, pasi.pajunen@gov.fi, och Tommi Nordberg, konsultativ tjänsteman, försvarsministeriet, tfn 0295 140024, (tommi.nordberg@gov.fi).
Vi vill i första hand ha ansökningarna elektroniskt via Valtiolle.fi. Du kan dock söka denna arbetsplats även genom att skicka din ansökan till registratorskontorets postadress. Både i ansökan och på kuvertet ska du ange ID-numret för uppgiften du söker. Brevet ska vara framme senast då ansökningstiden går ut.
Utrikesministeriet registratorskontoret
Sjöekipaget, Maringatan 22 C 2, PB0176
00023 Helsingfors
Utrikesministeriet främjar Finlands och finländarnas säkerhet och välfärd och arbetar för en säker och rättvis värld.
I fokus för utrikesministeriets verksamhet finns utrikes- och säkerhetspolitiken samt utrikespolitiskt betydelsefulla internationella frågor och internationella relationer i allmänhet. Utrikesministeriet skall också bistå andra förvaltningsgrenar vid samordningen av internationella frågor.
Utrikesministeriets förvaltningsområde – ministeriet och representationsnätet med sina nästan hundra utlandsmyndigheter – betjänar finländarna, det finländska näringslivet och samhället, republikens ledning och riksdagen.
Orter
Helsingfors
Du kan arbeta vid något av följande verksamhetsställen
Laivastokatu 22, PB 176
00023 Helsingfors
Övrig information om uppgiften
Vi önskar att du i första hand lämnar in din ansökan via det elektroniska rekryteringssystemet. Uppgifterna om de sökande som sökt tjänsten på något annat sätt förs in i det elektroniska rekryteringssystemet. Ansökningarna och namnen på de sökande är offentliga. Trots begäran från dem som sökt tjänsten kan namnen på dem som sökt tjänsten publiceras på begäran.