Polisinrättningen i Österbotten kungör att sökas ett tidsbundet tjänsteförhållande som kommissarie 04.09.
Tjänsten är placerad vid polisservicelinjens övervaknings- och larmsektor. Tjänstestället är Seinäjoki polisstation.
Kommissariens huvudsakliga uppgift är att fungera som ansvarig kommissarie för fältverksamheten vid Södra-Österbottens verksamhetsområde för övervaknings- och larmsektorn vid Polisinrättningen i Österbotten.
Till uppgifterna hör bl.a. att ansvara för planeringen, ledandet och uppföljningen av den dagliga verksamheten på sitt område samt för effektiviteten och en ändamålsenlig användning av resurserna för området. Till uppgifterna hör också en administrativ personalledning. Till befattningsbeskrivningen hör också befälsansvar för specialfunktioner som hör till sektorn och som bestäms särskilt.
Kommissarien svarar för sin del för övervaknings- och larmsektors fordon på sitt fältchefsområde samt fungerar som allmän ledare under tjänstetid och utanför tjänstetiden.
-
Ytterligare information
- https://valtiolle.fi/se/jobbar/kommissarie-seinajoki-7599/
- Polisinrättningen i Österbotten
- TillfälligPeriodarbetstidAlla jobbTjänstMöjlighet att arbeta på distansUppgifter inom ledningen
- 7599
- Tidigast 1.1.2025 - 31.7.2026
- Lönen bestäms enligt polisens lönesystems kravnivå 04.09.
- 1.10.2024 09:55 - 16.10.2024 16:15
- Södra ÖsterbottenSeinäjokiVälj ett uppgiftsområdePolis- och skyddsuppgifter
Enligt § 16 (105/2017) mom. 1 punkt 15 i Polisförvaltningsförordningen är behörighetsvillkoren för en kommissarie:
a) polisbefälsexamen, tjänsteexamen för polisbefäl, avlagd A-del av polisbefälsexamen, högre yrkeshögskoleexamen för polis;
b) högskoleexamen utöver grundexamen för polis eller tjänsteexamen för polismanskap, eller
c) högskoleexamen och förtrogenhet med polisväsendet.
Enligt Statens tjänstemannalag 7 § 1 mom. 7 punkt kan man till en i polislagen (872/2011) avsedd polistjänst endast utnämna en finsk medborgare.
Språkkunskapskraven för uppgiften har fastställts i § 16 a (286/2004) mom. 2 i Polisförvaltningsförordningen, enligt vilken uppgiften i en tvåspråkig inrättning kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i finska och nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Språkkunskapen ska visas först och främst på det sätt som nämns i förordningen 481/2003 (t.ex. statsförvaltningens språkexamina, språkkunskap som visats genom allmänna språkexamen eller språkkunskap som visats i samband med studier).
Till ansökan bedes bifogas ett dokument, där det framgår att behörighetskraven uppfylls (t.ex. ett uppdaterat matrikelutdrag).
- Svenska
- Muntliga: Nöjaktiga
- Förståelse: -
- Skriftliga: Nöjaktiga
- Finska
- Muntliga: Goda
- Förståelse: -
- Skriftliga: Goda
Av den sökande förväntar vi oss:
- erfarenhet av förmans- och förmansliknande uppgifter
- utbildning som stöder förmansarbete inom polisen
- i praktiken uppvisad personalledarskap-, planerings- och organisationsförmåga
- färdigheter till att självständigt och långsiktigt utveckla verksamheten och att leda utvecklingsarbetet
- goda yrkesmässiga kunskaper och färdigheter som polis
- god medarbetarkompetens, muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga och stresstålighet.
Räknas som merit:
- tidigare befälserfarenhet och erfarenhet av uppgifter som allmän ledare
- ikraftvarande allmän ledar- och fältchefslicens
- uppdaterade kunskaper och färdigheter av uppgifter vid övervaknings- och larmsektionen
- ett handledande arbetssätt
- goda kunskaper om polisens informationssystem, kommunikationsmedel samt polisens ledningssystem samt goda digitala kunskaper.
Med den sökandes samtycke kan göras en normal säkerhetsutredning av personen som väljs till tjänsten eller uppgiften (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Specifikare information om förfarandet och rättigheterna för den som utredningen gäller finns på adressenwww.supo.fi/sv/framsida.
Säkerhetsutredningen inbegriper också utredning av utländska bindningar.
När ansökningsprocessen framskrider, kan sökandena be om att ge sådan information om sin hälsa som har betydelse för skötseln av uppgiften eller att delta i kontroller och undersökningar för att reda ut saken (8 b § i statstjänstemannalagen).
Överkommissarie Pasi Aho
p. 0295 447 200
Vi vill i första hand ha ansökningarna elektroniskt via Valtiolle.fi. Du kan dock söka denna arbetsplats även genom att skicka din ansökan till registratorskontorets postadress. Både i ansökan och på kuvertet ska du ange ID-numret för uppgiften du söker. Brevet ska vara framme senast då ansökningstiden går ut.
Polisinrättningen i Österbotten registratorskontoret
Korsholmsesplanaden 45
65100 Vasa
Inom polisen utför yrkespersoner inom olika branscher arbete som påver-kar samhällets säkerhet. Vår mångsidiga och omfattande organisation er-bjuder varierande arbetsuppgifter och möjligheter att utvecklas. Vår verk-samhet styrs av etiska principer och dessutom är vi i enlighet med våra värderingar serviceinriktade, rättvisa, kunnande och tar hand om persona-lens välbefinnande- Var och en av oss bidrar till att polisen tryggar alla, i alla tider.
Till Österbottens polisinrättnings verksamhetsområde hör Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens landskap, med 40 kommuner. Inom området finns kommuner som är livskraftiga stadscentran liksom även lugn landsbygd. Polisinrättningen i Österbotten är tvåspråkig
och inom dess områden fungerar även regionala enheter (Jakobstad, Korsholm, Närpes), vars arbetsspråk är svenska. Arbetsomgivningen är mycket internationell och på vårt område bor många olika nationaliteter.
Vår personal är professionell och föregångare på många sätt. För oss är gott ledarskap,
personalens välbefinnande och tjänstvillighet viktigt. Vi värdesätter vår personal och sköter om
personalens välbefinnande bl.a. genom principen om handledande ledarskap. Polisinrättningens
vision är "en gemensam polisinrättning - gemensamma uppgifter - lika service för alla".
Orter
Seinäjoki
Du kan arbeta vid något av följande verksamhetsställen
Juhonkatu 4
60320 Seinäjoki
Övrig information om uppgiften
En förutsättning för att väljas till tjänsteförhållandet är en hälsomässig lämplighetsutvärdering, som utförs av polisinrättningens arbetshälsovård som en hälsogranskning, ifall uppgifterna från den senaste hälsogranskningen är över ett år gamla eller ifall hälsotillståndet för den som väljs har förändrats efter den senaste hälsogranskningen.