Vi söker en forskare inom smygteknikforskning till Försvarsmaktens forskningsanstalt i Ylöjärvi.
Du ingår i en forskningsgrupp inom truppskydd med beräkning och mätning av radarimpuls som ditt eget specialområde samt särskilt skydd av hot från syntetiska aperturradarapparater (SAR).
Du blir en del av ett team som förstår och har kunskap om hur radarrefelktion bildas och hur den kan kontrolleras med hjälp av bl.a. formgivning och dämpningsmaterial. Samtidigt blir du kunnig inom SAR-radarteknik. Arbetet täcker utveckling och utvärdering av överlevnadsförmåga från smygteknisk planering i produktutvecklingsfas till impulsmätningar i färdiga system. I och med att spaningssensorerna utvecklas är det också väsentligt att känna till hur olika former av motåtgärder och störningsmetoder inverkar på algoritmer i bild- och signalbehandling. Uppgiften förutsätter beredskap att resa. Årligen blir det cirka 30 resdagar varav cirka 5-10 dagar utomlands.
-
Ytterligare information
- https://valtiolle.fi/se/jobbar/forskare-smygteknik-7408/
- Puolustusvoimat
- PeriodarbetstidAlla jobbOrdinarieTjänstMöjlighet att arbeta på distansExpertuppgifter
- 7408
- 1.3.2025 eller enligt överenskommelse
- För en nyanställd person uppgår den totala lönen på kravnivå ESJA 10-11 är beroende på utbildning och erfarenhet 4 170,70 - 4 433,07 e/mån.
- 2.10.2024 00:00 - 18.10.2024 16:15
- BirkalandYlöjärviVälj ett uppgiftsområdeVetenskap / forskning / utveckling / statistik
Behörighetsvillkor för lagstadgade tjänster:
- Lämplig högre högskolexamen
- Kunskaper i båda inhemska språken som krävs av tjänsteman
Allmänna behörighetsvillkor för en tjänst vid Försvarsmakten:
- Finskt medborgarskap och allmänna utnämningsgrunder
- Den tillförlitlighet som uppgifterna förutsätter
Vi förväntar oss att du har en tillämplig högre högskoleexamen (t.ex. teknik, matematik, fysik), kunnande inom elektromagnetik och matematisk modellering samt förmåga att förstå och tillämpa fysikaliska fenomen. Vi uppskattar arbetserfarenhet av att genomföra och leda projektarbeten samt av att planera, genomföra och rapportera forskningsarbete.
Arbetet förutsätter kontinuerlig självutveckling och utbildning inom teknologier och tekniker som behövs i uppgiften, samt förmåga att tillämpa nya saker i praktiken. Vi uppskattar goda interaktionsfärdigheter och samarbetsförmåga, förmåga att anpassa sig till förändrade situationer och att prioritera verksamhet samt målmedvetenhet i att uppnå mål.
Som fördel ser vi kunnande inom elektronik, speciellt radioteknik, forskarutbildning och erfarenhet av internationella forskningsgrupper. Kunnande inom Matlab- och Python-programvarorna samt programmering av FPGA-kretsar är också till fördel i uppgiften. Vidare är aktuell arbetserfarenhet av motsvarande uppgifter vid Försvarsmakten meriterande.
Uppgiften kräver flytande kunskaper i muntlig och skriftlig engelska, särskilt gällande teknisk vokabulär.
- ett arbetsklimat som enligt undersökningar är gott
- möjlighet till fortbildning och utveckling av kunnandet
- avancemangsmöjligheter genom uppgifts- och efterträdarplanering
- flexibla arbetstidsformer
- personalbostäder med hyresstöd
- motionsmöjligheter under arbetstid
- rekreationsområden för fritidsbruk
- subventionerad lunchservering
- företagshälsovårdstjänster
Antti Tuohimaa, puh. 0299 550 550, antti.tuohimaa@mil.fi
Vi vill i första hand ha ansökningarna elektroniskt via Valtiolle.fi. Du kan dock söka denna arbetsplats även genom att skicka din ansökan till registratorskontorets postadress. Både i ansökan och på kuvertet ska du ange ID-numret för uppgiften du söker. Brevet ska vara framme senast då ansökningstiden går ut.
Försvarsmaktens servicecenter registratorskontoret
PB 77
80101 Joensuu
Hos Försvarsmakten har vi utfört arbete med mening ända sedan 1918. Hos oss jobbar 12 500 yrkeskunniga personer i en arbetsgemenskap som vi utvecklar och förnyar genom att förutse förändringar i samhället och säkerhetsmiljön. Vår verksamhet bygger på en gemensam värdegrund av fosterländskhet, yrkesskicklighet, rättvisa, ansvarsfullhet, tillförlitlighet och samarbete. Vi tar hand om våra anställda genom att erbjuda fina motionsförmåner, satsa på kompetensutveckling och genom att med flexibla arbetstider och möjlighet att jobba på distans stöda möjligheterna att förena arbete och fritid.
Försvarsmaktens forskningsanstalt är en militäranstalt som lyder under Huvudstaben och som kundorienterat producerar krävande forsknings-, utvecklings-, testnings- och evalueringstjänster för försvarsmakten. Den är en tvärvetenskaplig forskningsorganisation som samlar forsknings- och utvecklingsverksamhet relaterad till krigskonst och användningsprinciper, försvarsmateriel och -teknologi samt människans handlingsförmåga.
Forskningsanstalten är en expertorganisation, som i enlighet med sitt ansvar för forskning, utveckling och teknologi under normala och undantagsförhållanden producerar och samlar in djupgående kunskap för de behov som planeringen, uppbyggnaden, underhållet och användningen av försvarssystemet har. Forskningsanstalten fokuserar på de branscher som är kritiska med avseende på vårt lands försvar och inom vilka de övriga forskningsanstalterna i landet saknar kompetens eller inom vilka försvarsmakten måste ha egen forskningsverksamhet. Dessutom stöder anstalten anskaffningen av forskningstjänster som är gemensamma för försvarsmakten.
Orter
Ylöjärvi
Du kan arbeta vid något av följande verksamhetsställen
Ylöjärvi
Övrig information om uppgiften
En säkerhetsutredning kan göras av den sökande med den sökandes samtycke (normal säkerhetsutredning, Säkerhetsutredningslagen, 19 §).
Ett utnämningsbeslut förutsätter samtycke till deltagande i narkotikatest (8 b § i statstjänstemannalagen). Testningen sker under provtiden i samband med den undersökning som görs med anledning av anställningen.
I uppgiften iakttas den prövotid som anges i 10 § i statstjänstemannalagen.
Det är fråga om en tjänst som forskare.
Vill du veta mer om hur det är att arbeta vid Försvarsmakten? Bekanta dig med våra mångsidiga uppgifter via på adressen https://puolustusvoimat.fi/toissa_puolustusvoimissa